FC Groningen sprak met PEC over Schreuder, deal ketste af op voorwaarden

FC Groningen sprak met PEC over Schreuder, deal ketste af op voorwaarden

06-12-2022 17:00
17

Tim van Duijn

PEC Zwolle en FC Groningen hebben daadwerkelijk gesproken over Dick Schreuder, maar een overstap ketste af op de financiële voorwaarden. En dus blijft Schreuder in ieder geval tot het einde van het seizoen bij PEC, met wie hij kampioen wil worden. 

Schreuder was nadrukkelijk in beeld om de nieuwe trainer van Groningen te worden, maar maakt de overstap niet. De interesse van Groningen was wel serieus, getuige het gesprek met PEC. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus keerde echter zonder nieuwe trainer terug naar Groningen.

Wedden

Meer odds

PEC reageerde zeer verrast toen ESPN-presentator Jan-Joost van Gangelen meldde dat Schreuder 'voor 90% zeker' de nieuwe trainer van Groningen zou worden. Zover kwam het uiteindelijk niet. Pas na het bericht van Van Gangelen meldde Groningen zich bij PEC. Er is gesproken, maar de clubs kwamen er niet uit. Naar verluidt heeft Schreuder een afkoopsom van ongeveer 800.000 euro in zijn contract staan. Schreuder heeft nog een contract tot de zomer van 2025 in Zwolle.

Het is niet voor het eerst dat Schreuder sinds zijn aanstelling in november 2021 gelinkt wordt aan een vertrek. Hij was de topkandidaat bij Fortuna Sittard en werd na het vertrek van Thomas Letsch ook veel genoemd bij Vitesse. Schreuder richt zich nu op kampioen worden met PEC. De club staat tweede in de Keuken Kampioen Divisie en heeft twee punten minder dan koploper Heracles Almelo.