Einde van een tijdperk: PEC Zwolle-clubicoon Van Polen (38) stopt na dit seizoen

Einde van een tijdperk: PEC Zwolle-clubicoon Van Polen (38) stopt na dit seizoen

24 april - 12:03 Laatste update: 12:09
54

Bram van Polen heeft zijn keuze gemaakt: het clubicoon van PEC Zwolle stopt na dit seizoen met voetballen. De 38-jarige verdediger speelde tot dusver 505 wedstrijden voor de Blauwvingers, en daar komen er (normaliter) sowieso nog vier bij. 

Het wel of niet doorgaan van Van Polen was, overigens ook de voorbije seizoenen, al geruime tijd onderwerp van gesprek. Inmiddels is duidelijk dat de legende van PEC er na dit seizoen mee stopt. Van Polen geldt als de langst dienende speler van de Eredivisie. Via de officiële kanalen van PEC kondigt hij woensdag zijn voetbalpensioen aan.

Wedden

Meer odds

Van Polen staat sinds 2007 onder contract bij PEC. Geen enkele andere speler in de Eredivisie draagt langer het shirt van één club. Door de jaren heen kende Van Polen diverse hoogtepunten. In 2012 promoveerde hij met PEC naar de Eredivisie, waarna in 2014 het absolute hoogtepunt kwam. In de finale van de KNVB Beker versloeg PEC Ajax met 5-1. Later dat jaar legde PEC ten koste van Ajax ook beslag op de Johan Cruijff Schaal. 

"Ik ga nog een paar wedstrijden alles geven en dan zit het erop", zegt Van Polen in een emotionele videoboodschap. "Ik stop als voetballer van PEC Zwolle. Dat nu zo zeggen in een leeg stadion, dat raakt me. Het besef komt steeds meer. Nooit meer voetballen in een vol stadion voor jullie. Ik denk oprecht dat ik dat het meest ga missen."

Van Polen benadrukt dat het een voorrecht was om het shirt van PEC te dragen. "Als klein jochie droomde ik ervan profvoetballer te worden. Voor mij is die droom  nog zoveel mooier geworden. Ik heb mogen voetballen voor mijn eigen club."