Slot dolt met Van Polen in mooie afscheidsboodschap: 'Heb al het loopwerk voor je gedaan'

Slot dolt met Van Polen in mooie afscheidsboodschap: 'Heb al het loopwerk voor je gedaan'

24 april - 18:17
19

Arne Slot heeft een prachtige afscheidsboodschap opgenomen voor Bram van Polen. De twee speelden nog samen bij PEC Zwolle en de Feyenoord-coach kon het dan ook niet laten om even met hem te dollen.

Slot haalt vanuit zijn huidige woonplaats de bekerwinst van Van Polen aan als mooiste moment. "Hier vanuit Rotterdam en dat klinkt misschien gek voor iemand die achttien jaar in het eerste van Zwolle heeft gespeeld. Maar hier heb jij waarschijnlijk je allermooiste moment als Zwolle-speler meegemaakt. Dat was in De Kuip, toen jullie het voor elkaar kregen om met 5-1 van Ajax te winnen en je zelf ook nog een goal maakte. Ik denk dat ik namens jou spreek dat dat het allermooiste moment is in je Zwolse periode."

De Feyenoord-coach maakte ook nog een dolletje met clubicoon Van Polen. "We hebben nog even samen gespeeld en daarom probeer ik de mensen uit te leggen hoe je het achttien jaar kon volhouden. In de drie jaar dat wij hebben samengespeeld is bijna al het loopwerk door mij gedaan, voor jou. Dat zijn nou net die drie jaren die jij aan je carrière hebt kunnen toevoegen", lacht Slot. "Ik vrees echter dat het andersom was", luidt zijn eindconclusie.

Van Polen maakte woensdag bekend dat hij gaat stoppen als voetballer aan het eind van dit seizoen. Slot is op dit moment één van de meest besproken onderwerpen in de voetballerij, omdat hij bezig is met een overstap naar Liverpool.