Slot: "Wedstrijd was moeizamer dan de uitslag doet vermoeden"

23 februari 2020, 20:25

AZ boekte zondagmiddag een 2-0 overwinning op PEC Zwolle en doet daarmee goede zaken in de strijd om de landstitel. De uitslag doet een probleemloze middag vermoeden, maar AZ-trainer Arne Slot weet dat het iets anders lag. "We hadden het veel eerder in het slot moeten gooien", zei hij na afloop.

AZ had al in de eerste helft op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat penalty-specialist Teun Koopmeiners voor het eerst in de Eredivisie miste vanaf de stip. "De wedstrijd was moeizamer dan het aantal doelpunten doet vermoeden", sprak de trainer na afloop tegenover FOX Sports. "We hebben uiteindelijk wel twee of eigenlijk drie penalty's nodig om te winnen. Je ziet sowieso veel verassende uitslagen in deze fase van het seizoen. De meeste ploegen hebben gewoon moeite om hun beste spel te tonen."

Midweeks speelde AZ met 1-1 gelijk tegen LASK Linz, waardoor het nog een flink karwei wordt om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. "Het is een cruciale fase in het seizoen. Dus moet je gewoon wedstrijden winnen. Dit is een belangrijke overwinning in een hele belangrijke week. Het is extra lekker als je in deze week met een cruciale return in het vooruitzicht, de wedstrijd daarvoor gewoon wint."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen