'PEC vindt oplossing voor spitsenprobleem in Arnhem'

22 januari 2021, 07:35   Bijgewerkt: 22 januari 2021, 09:07

Thomas Buitink gaat Vitesse tijdelijk verlaten. De twintigjarige aanvaller is op weg naar PEC Zwolle, zo verzekert De Gelderlander. De Arnhemmers zijn daarnaast voornemens het contract van Buitink met een jaar te verlengen, tot de zomer van 2023.

Buitink wordt al enige tijd in verband gebracht met een tijdelijke overgang naar Zwolle. De jonge aanvaller komt onder trainer Thomas Letsch minder aan spelen toe dan hij zou willen. De Duitse oefenmeester deed dit seizoen in de Eredivisie veertien keer een beroep op hem, maar slechts eenmaal als basisspeler. Toevallig was dat afgelopen weekend tegen FC Emmen (1-4).

PEC Zwolle is naarstig op zoek naar een extra aanvaller, daar Slobodan Tedic er nog even uitligt vanwege een klaplong. In de Eredivisie scoorden dit seizoen alleen ADO Den Haag en RKC Waalwijk minder vaak dan de Zwollenaren (17). Eerder werd de Overijsselse club door gelinkt aan onder meer Felipe Avenatti, Ferdy Druijf, Hugo Cuypers, Benson Manuel en Dylan Vente.

Ook Filip Delaveris (20) zou Vitesse deze winter kunnen verlaten. De door blessures geplaagde aanvaller wordt in verband gebracht met een terugkeer naar Odds BK. Ook andere Noorse clubs hebben interesse. Max Clark (25) mag nog altijd vertrekken, maar voor hem ontving Vitesse nog geen bod.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen