Zes punten in één week: Emmen wint weer en gooit degradatiestrijd helemaal open

27-02-2021 18:22 Laatste update: 18:25
105

FC Emmen heeft de spanning onderin weer doen toenemen. De 3-2 thuiszege op PEC Zwolle van vorige week werd opgevolgd door een knappe overwinning bij FC Utrecht (0-1), waardoor de strijd onderin ongemeen spannend wordt.

Emmen kwam als hekkensluiter naar de Galgenwaard, maar daar was in de eerste helft helemaal niets van te zien. De formatie van trainer Dick Lukkien speelde fris en legde Utrecht, dat erg lamlendig voor de dag kwam, in hun eigen stadion de wil op. Na een kwartier leverde dat al een doelpunt op: Sergio Peña volleerde binnen na een knappe actie van Luka Adzic.

Nog geen vijf minuten later had Emmen de marge al kunnen verdubbelen. Miguel Araujo dwong Utrecht-keeper Oelschlägel tot een redding en de rebound was vervolgens nét niet besteed aan Jari Vlak, die een teenlengte tekort kwam. Het duurde tot vlak voor rust voordat de Domstedelingen van zich lieten horen. Tommy St. Jago kopte net naast.

Pas na rust slaagde Utrecht er in om wat meer kansen bij elkaar te voetballen. De mannen van trainer René Hake kwamen beter in de wedstrijd en hadden na een uur op gelijke hoogte kunnen komen, ware het niet dat Michael Verrips goed ingreep. De goalie van Emmen pareerde inzetten van Gyrano Kerk en Moussa Sylla.

Toch kon de nummer acht van de Eredivisie niet doordrukken en dat was ook de verdienste van de rode lantaarndrager. Ze hielden het achterin knap dicht en hadden via Nikolai Laursen en invaller Paul Gladon zelfs nog op 0-2 kunnen komen, maar dat dat niet gebeurde maakte na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Christiaan Bax niets meer uit voor Emmen.

Door de tweede zege op rij naderen zij Willem II en ADO, respectievelijk de nummers zestien en zeventien, allebei tot op twee punten. Twee weken geleden was die achterstand nog acht punten en leek degradatie onafwendbaar, maar nu is de hoop terug in Emmen. Als de ploeg zestiende weet te eindigen, wordt directe degradatie afgewend en gaat het de play-offs in.