Jeremiah St. Juste ontfutselt Eintracht-speler Luka Jović de bal
NOS Voetbal

Rappe St. Juste troeft Haaland af met snelste sprint in Bundesliga

Jeremiah St. Juste is dit seizoen de snelste speler in de Bundesliga. De Nederlandse speler van 1.FSV Mainz 05 haalde met een sprint tegen Eintracht Frankfurt een snelheid van 36,10 kilometer per uur.

De oud-speler van sc Heerenveen en Feyenoord, die in maart debuteerde in de selectie van het Nederlands elftal, troeft hiermee topspits Erling Haaland af. De Noor liep dit seizoen 'slechts' 36,04 kilometer per uur. Alphonso Davies van Bayern München completeert de topdrie met een sprint van 35,97 kilometer per uur.

St. Juste is overigens niet de snelste ooit in de hoogste Duitse voetbalcompetitie. Voormalig Dortmund-speler Achraf Hakimi haalde in 2019 een topsnelheid van 36,2 kilometer per uur en dat is snelste sprint sinds de statistieken in de Bundesliga worden bijgehouden.

Ook de ploeg van St. Juste weet wat sprinten is. Na zeventien wedstrijden had Mainz slechts zeven punten bij elkaar gesprokkeld en stond de club op een degradatieplek. Dankzij een eindspurt in de tweede seizoenshelft staat de ploeg nu op een twaalfde plaats met 36 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan is lijfsbehoud echter nog niet helemaal zeker.

Een andere Nederlander, Sheraldo Becker van 1. FC Union Berlin, mag zich met een gemeten sprint van 35,36 kilometer ook scharen in het rijtje van rappe Bundesliga-spelers. De oud-speler van Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag staat op de veertiende plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl